2017. december 5., kedd

Köszönetnyilvánítás

A Fáradt Lélek nevű fanfikcióról

Nem fűztem hozzá nagy reményeket. Késő este nem bírtam aludni, ekkor született meg a nulladik rész a fejemben, amit azonnal be is gépeltem. Hosszas alakítgatás nélkül töltöttem fel. Ami jelenleg fent van, az az eredeti kézirat lektor nélkül. A közeljövőben lehetséges, hogy még párszor át fogom írni.
A történetet imádtam írni. Elmenekülhettem a saját kis világomba a mindennapi problémák elől, kiírhattam magamból mindent. Meg akartam osztani másokkal is a szenvedélyemet, a Forma-1-et, és szerettem volna, ha többen is betekintést nyernek a szinkronúszás világába. Ugyan kisebb-nagyobb szünetekkel, de eltelt ez a majdnem tíz hónap.
A4-es oldalban nézve összesen, a képek nélkül 127 lap telt be, körülbelül 90.000 szóval.
Büszke vagyok, hogy eljutottam idáig. Ugyan hosszabbra terveztem, a második évad gondolata is felmerült. Azonban főleg ez az egyik oka, hogy lezártam. Az utóbbi időben megváltoztam, megváltozott a gondolkodásmódom, az életszemléletem, rengeteg új dolgot tapasztaltam meg. Míg a történet kezdetén még csak egy felvételire készülő általános iskolás, mára már egy spanyol vizsgára készülő gimnazista lettem. Nem éreztem azt az igazi Fáradt Lelkes érzést, de nem akartam megváltoztatni a történetet. Jó így, ahogy van.

A Formula 1-ről

A 2016-os Belga nagydíj után váltam a széria teljes függőjévé, addig elvétve nézegettem egy-egy futamot. 2017 januárjában fogalmazódott meg bennem először a gondolat, hogy egy szezont végig írnék, mert addig csak a kezdetleges novelláimmal foglalkoztam.


Elenáról

Elena karaktere a legközelebb állt hozzám az eddigi írásaim közül. A külső tulajdonságait az elképzelt ideálomról mintáztam. Az igazi Elena, akiről a képek voltak a történetben (igazi nevén Elena Radionova, műkorcsolyázó), az egyik kedvenc sportolóm. Nem volt kérdés, hogy ő lesz. Nem akartam már létező szinkronúszó személyében megírni mindezt, hanem egy teljesen új lányt akartam belevinni.
A belső tulajdonságait pedig leginkább saját magamról mintáztam. A történet részben ezért is volt különleges a számomra. Ha rossz napom volt, akkor a történetben is mély pont következett, azonban ha határtalanul boldognak éreztem magam, akkor Elena is.

Támogatás

Köszönöm Tamarának, az írótársamnak, kivel majdnem egy éve beszélek napi szinten, hiába a távolság. Mindig megpróbált pozitív irányba terelni, de spoilert nem kapott a történetből. 
Köszönöm Bernadettnek, kinek ugyan az egészet elmondtam előre, mivel ő nem olvasta a sztorit. De tűrte az agyalágyult ötleteimet, és sokszor segített a végleges formában is, mondhatni, helyes útra terelt.
Mindkettőjük véleményét nagyon sokra tartom, részben az ő érdemük is.

Folytatás

A történethez mindenképpen fog még tartozni egy novellasorozat, de egyy jó ideig pihentetni szeretném a regényt, szóval ne mostanában várjátok. Esetleg a külső szemszög is szóba jöhet (ha van ilyesmi kérésetek, hogy egy adott részt írjak meg valaki szemszögéből, akkor kommentben jelezzétek!)


Végezetül pedig köszönöm nektek, akik követtétek és elolvastátok a történetet, és ti is megismertétek Elenát.

Fáradt Lélek 
Lewis Hamilton Fanfiction
2017. 02. 06. - 2017. 12. 06.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése